רפואה סינית הנה רפואה מדויקת, שמוכיחה את עצמה כבר הרבה מאוד שנים. רפואה סינית בטוחה לשימוש, היא אינה פולשנית ותופעות הלוואי הקשורות בה זניחות מאוד לעומת הרפואה הקונבנציונאלית. רפואה סינית ודיקור סיני מתאימים לטיפול בכל הגילאים וכמעט בכל מחלה ובמקרים רבים דיקור סיני מצליח במקומות בהם רפואה קונבנציונאלית אינה נותנת מענה
שיטות הטיפול המקובלות ברפואה הסינית כוללות דיקור סיני, טיפול הצמחי מרפא, טיפול במגע (טווינה, שיאצו) וטיפול עצמי מונע כגון: עיסוק בפעילות גופנית הרמונית כמו צ'יקונג או תאי צ'י. 

דיקור סיני – אקופונקטורה, היא אחת משיטות הטיפול החשובות ברפואה הסינית. השיטה מבוססת על איזון הזרימה של הצ'י בגוף המטופל בעזרת החדרת מחטים אל נקודות דיקור הנמצאות על "תעלות" או מרידיאנים בהן זורם הצ'י. אחד היתרונות הבולטים ברפואה סינית הוא שהיא מטפלת במקור הבעיה ולא רק בסימפטומים. הרעיון הטיפולי הוא למצוא מהו חוסר האיזון ממנו האדם סובל, כיצד ניתן לטפל בו, ולא פחות חשוב – המלצות לאורח חיים נכון  

בבסיס הטיפול נמצאת האבחנה. האבחנה היא לב ליבה של כל רפואה והיא הבסיס להצלחה הטיפולית.

לרפואה הסינית ישנן 4 שיטות אבחון: התבוננות, האזנה והרחה, תשאול ומישוש.

התבוננות מתמקדת על אבחנת הפנים (צבע, מבנה, גבות, שיער, אף וכו') ובמיוחד על אבחנות הלשון הכוללת אבחון מאפיינים שונים של הלשון: גודל, צורה, מתח השריר, צבע, החיפוי שעל הלשון, חריצים וכן סימני שיניים סביב היקף הלשון. אבחנת התבוננות כוללת אבחון של מבנה הגוף.

האזנה והרחה הקשבה לקול המטופל, לטון הדיבור, עוצמת הקול של המטופל, וכן לקולות המחלה (לדוגמה- קול השיעול). הרחה מתמקדת באבחון ריח גוף המטופל ובאבחון ריח הפרשות הגוף (הבל פה, זיעה, ליחה, שתן, צואה, הפרשות ואגינליות, גזים).

תשאול – תתמקד ב-"10 השאלות", אשר כוללות 10 שאלות על: חום/קור, הזעה, מערכת חושים, כאבים, הרגלי אכילה ושתייה, מערכת העיכול, שתן, שינה, פוריות, מצב נפשי.

מישוש כולל אבחון של הדופק הרדיאלי הנמצא במפרק כף היד, מישוש של הבטן ומישוש של נקודת רגישות בגוף (נקודות א-שי).

זמן הטיפול הינו אינדיבידואלי וקשור לאופי המחלה וקינונה בגוף, לכן לטיפול המונע והמקדים יש חשיבות מרובה.

הטיפול לפי הרפואה הסינית אינו מפריד בין גוף לנפש והוא מוגדר כטיפול הוליסטי.