טיפול בתינוקות
חיזוק מערכת חיסון
מערכת החיסון צבא ההגנה של הילד (ושל כל אדם). מערכת מופלאה המאפשרת קיום בעולם מלא בבקטריות, וירוסים, פטריות ושאר מזיקים זעירים שאנו לא מודעים לקיומם ואיתם אנו באים במגע יום-יומי. היא גם המערכת שדואגת להחלמה ממחלה או פציעה. לכן הילד זקוק לצבא חזק בדמות מערכת חיסון יעילה. כשהתינוק נולד, מערכת החיסון שלו מתפקדת אך לא בשלה לגמרי. בחודשי חייו הראשונים הוא מקבל את חסינותו מאימו באמצעות ההנקה. כשהילד מתחיל ללכת לגן הוא נחשף לכמות גדולה של ווירוסים וחיידקים אליה לא היה רגיל כשהיה בסביבה המוגנת בבית. התגובה היא לרוב מחלה כמו הצטננות, שפעת או מחלה ויראלית אחרת. לא צריך לדאוג, כמו שצבא צריך להתאמן כדי להיות מוכן לקרב, כך מחלת חורף אקוטית משמשת שדה האימונים של מערכת החיסון, וכך המערכת מתחזקת. ככל שהילד גדל, כך גם מערכת החיסון שלו מתפחת ומתחזקת ובסביבות גיל 6-7 ניתן לומר שהיא בשלה הרבה יותר והילד נוטה לחלות פחות במחלות כאלו.
כשהילד חולה פעם אחרי פעם
כשילד עד גיל 4 לערך חולה פעמיים-שלוש במחלות חורף וכל מחלה נמשכת לא יותר מ-3-4 ימים, אין סיבה לדאגה, להיפך, הדבר מעיד על מערכת חיסון מתפקדת ותקינה אך כאשר הילד חולה יותר מזה וכל מחלה נמשכת ונמרחת, הצטננות הופכת לשיעול שהופף לדלקת ריאות, כנראה שמערכת החיסון חלשה, מתקשה להתמודד עם הווירוס או החיידק, והיא זקוקה לחיזוק. בראייה הסינית והיפנית, יעילותה של מערכת החיסון תלויה בגורמים רבים, ביניהם עוצמת הריאות ומערכת העיכול, מערכות שאצל תינוקות וילדים קטנים חלשה באופן טבעי, ולכן הם נוטים יותר לחלות.
טיפולים ברפואה סינית ויפנית יעילים בחיזוק מערכת החיסון
הרפואה הסינית והיפנית יעילות מאוד בחיזוק מערכת החיסון. בטיפול העדין והידידותי בקליניקה, משתמשים באמצעים ידידותיים ולא כואבים המותאמים לילדים כדי לחזק את המערכות בצורה יעילה ומוכחת. בנוסף ההורים מקבלים הדרכה על דרכים להמשיך את הטיפול בבית. לעיתים ולפי הצורך אנו משתמשים גם בצמחי מרפא טבעיים כדי להאיץ את התהליך.
דלקות אוזניים
הסיבה המרכזית היא מבנה האוזן אצל ילדים. ישנה תעלה שמחברת בין האוזן התיכונה לאף (שתפקידה לנקז ולאזן לחצים) ובילדים היא אופקית יותר מאשר במבוגרים, מה שגורם לנוזלים להגיע מהאף (נזלת) לאוזן התיכונה ולהישאר שם. לפעמים ישנו גם שקד שלישי (אדנואיד) שלוחץ על התעלה וחוסם אותה ואז מקשה עוד יותר על הנוזלים להתנקז. הנוזלים משמשים מצע נוח להתפתחות וירוסים ו/או חיידקים הגורמים לדלקת ולכאב. יש ילדים שהבעיה המרכזית היא צבירת נוזלים, בלי דלקות אוזניים. הנוזלים גורמים לירידה בשמיעה ותסכול - הילד מתוסכל מכך שהוא לא שומע ויכול להיות חסר שקט. לפעמים מופיעות גם בעיות התנהגות. במקרים רבים ניתן למנוע את הניתוח הזה, על ידי טיפולים בקליניקה ושינויים באורח החיים (בצורה מודרכת). כך שאם המליצו לכם על ניתוח, תמיד כדאי לפנות למטפל מנוסה בילדים כדי לשאול על פתרונות מונעי ניתוח. במקרים של הצטברות נוזלים, הטיפולים מסייעים לניקוז הנוזלים ומחזקים את מערכת החיסון, שבאמצעות מערכת הלימפה מסייעת לניקוז וייבוש הנוזלים ובמקרים רבים כך נמנע ניתוח הכפתורים.
בעיות נשימה
הטיפול הקונוונציונלי בקוצר נשימה כולל שלל תרופות, לטיפול בזמן התקף ולמניעה.
תזונה:
אסטמה ובבעיות בדרכי הנשימה לרוב יש מעורבת בה ליחה. כשיש גירוי (לרוב על רקע אלרגי) הליחה "מתיישבת" בריאות ובדרכי הנשימה ופוגעת באפשרות לנשום חופשי. אצל ילדים ההתפתחות הזו יכולה להיות די מהירה. כדי להפחית את כמות הליחה בגוף כדאי להפחית מוצרים הגורמים לייצור ליחה: מוצרי חלב, תפוזים, בננות, קמח לבן, סוכר לבן, ממתקים ועוד.
הסביבה הביתית:
ברוב המקרים במצבים של קוצר נשימה יש מעורבות אלרגית. רגישות לחלב, אלרגיה לאבק, קרדית אבק הבית, חתולים, פריחת אורנים, טחב ועובש ועוד.
במידת האפשר כדאי להימנע משהיה במקומות עם הרבה אבק, ואם כבר יש אבק בסביבת הבית, להקפיד לנקות אותו ולחשוב על האפשרות להעביר את החדר של הילד למקום שחשוף לפחות אבק.
קירות רטובים, טחב ועובש יכולים משפיעים קשות על מערכת הנשימה.
טיפולים ברפואה סינית ויפנית
על פי התפיסה הסינית, בעיות נשימה בילדים הם תוצאה של מספר גורמים, ביניהם חולשת הריאות ומערכת העיכול. הטיפול מכוון לחיזוק המערכות האלה, בנוסף למערכת החיסון, כדי למנוע התקררות ונזלת, שבמקרים רבים הם גורמים לתחילת התקף.
כאבי ראש
טיפול יעיל במיגרנות וכאבי ראש
בעיות במערכת העיכול
טיפול יעיל בעצירות, בשלשולים, בכאבי בטן.
בעיות האופייניות לתינוקות
פליטות רבות וריפלוקס, גזים, חוסר שקט.
שקדים מוגדלים ושקד שלישי
נשימה כבדה בלילה, נזלת רבה ונוזלים בדרכי הנשימה העליונות שנגרמים משקד שלישי/שקדים מוגדלים. בהחלט ניתן למנוע ניתוח
דלקות גרון חוזרות
סטרפטוקוק כרוני, דלקות על רקע ויראלי